Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dissabte a Esparreguera dos veïns de Cervera acusats d'haver robat més de 4.500 aspersors en finques de la Noguera i del Segrià. Els detinguts són un home de 32 anys i una dona de 30 anys, de nacionalitat espanyola.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, es remunten a principi de març, quan es va detectar un seguit de furts d'aspersors en finques agrícoles de la Noguera i Segrià. A banda del valor que tenien els aspersors en concret, els lladres causaven danys econòmics importants, ja que també feien malbé la instal·lació de reg.

Els Mossos van muntar un dispositiu preventiu de vigilància per les zones rurals, van augmentar els controls i inspeccions en deixalleries i, paral·lelament, van obrir una investigació policial per identificar i detenir als autors.

Els agents van detectar que tots els furts seguien un mateix modus operandi: es cometien durant la nit en finques amb una gran xarxa de reg per aspersió. Per sostreure'ls, tombaven tota una línia de reg i descargolaven, amb molta rapidesa, tots els aspersors. En fer aquesta acció, també danyaven la instal·lació de reg.

La investigació va concloure que els aspersors es venien directament a deixalleries de fora de les comarques de Lleida. Finalment, dissabte passat, els Mossos van detenir els dos presumptes lladres quan anaven a vendre a una deixalleria d'Esparreguera 600 aspersors, que havien sostret durant la nit en una finca de Candasnos (Osca). Els agents també van inspeccionar l'empresa i van comprovar que els detinguts volien vendre els aspersors com a llautó.

Als acusats se'ls imputa dotze delictes de furts d'aspersors, comesos entre el 8 de març i el 26 de maig, en finques agrícoles de Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, Bellcaire d'Urgell, Alamús i Candasnos. En total van sostreure 4.588 aspersors i van causar danys valorats en més de 32.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions, ja que tot apunta que hi haurien participat més persones implicades.