La fiscalia demana sis anys de presó per a dos presumptes lladres que van ser detinguts el setembre passat acusats d'haver entrat a robar en tres habitatges d'un edifici de Berga. Tots dos, que estan en presó preventiva per aquests fets, aniran a judici al Jutjat Penal 1 de Manresa. Una presumpta còmplice que va actuar amb ells també serà jutjada pels mateixos fets, però s'enfronta a una petició més baixa (dos anys i mig) perquè, segons la fiscalia, en el moment dels fets estava afectada pel brot d'un trastorn.

Els fets, segons l'escrit de conclusions de la fiscalia, van tenir lloc el 28 de setembre passat en un bloc del carrer Gran Via. Els acusats, David Alejandro G. A., de 26 anys, John Fredy G. R., de 35 anys, i Alexandra C. C., de 37 anys, van entrar a robar en tres habitatges d'aquest edifici, segons el fiscal, després de forçar les portes.

Tot i així, només van endur-se pertinences d'un dels domicilis, d'on van sostreure diversos objectes i diners que van ser recuperats. En un segon pis, després d'entrar-hi, no hi van trobar res de valor i, pel que fa al tercer habitatge, no hi van arribar a entrar perquè no van aconseguir forçar la porta.

Després que fossin detinguts per aquests fets, el jutjat de guàrdia de Berga va decretar la presó provisional per a David Alejandro G. A i per a John Fredy G. R. En el judici, s'enfronten a una petició de sis anys de presó per un delicte continuat de robatori amb força i per un altre delicte d'integració en grup criminal. El fiscal també reclama que paguin conjuntament el valor dels danys a les portes, que suma 890 euros en total. En el cas de John Fredy G. R., de nacionalitat colombiana, demana que sigui expulsat del país quan obtingui el tercer grau.