El col·lectiu d'examinadors del carnet de conduir de Catalunya inicia avui un cicle de vagues convocades per UGT que es desenvoluparan durant vint jornades de juny i juliol per reclamar una pujada salarial. La vaga continuarà els dies 19, 20, 21, 26, 27 i 28 de juny, i el 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 i 31 de juliol, segons va informar ahir el sindicat.

Aquestes jornades de protesta, en un col·lectiu integrat per 112 persones, suposarà l'anul·lació de 1.456 exàmens cada dia, ja que els examinadors acostumen a realitzar tretze testos diàriament.

En el conjunt de l'estat, l'Associació d'Examinadors de Trànsit ha convocat una jornada de vaga davant l'«asfixiant» falta de personal i en protesta pel que consideren un incompliment de les promeses de l'administració. El col·lectiu exigeix una pujada del complement específic que els sindicats van acordar amb la Direcció General de Trànsit fa deu anys i que s'ha aplicat a tota la plantilla d'aquest organisme, excepte als examinadors, segons UGT.

«Ara, deu anys més tard i amb les arques de la DGT plenes, tal com confirmen els seus dirigents, els examinadors de Trànsit han decidit dir prou a aquesta injustícia i exigir el pagament d'aquest complement mitjançant diverses jornades de vaga», va destacar ahir UGT a Catalunya.

En aquest sentit, l'examinadora de Trànsit i secretària d'Administració General de l'Estat d'UGT de Catalunya, Silvia Faja, ha denunciat «les condicions laborals i econòmiques deplorables que pateix el col·lectiu» i que «no reconeixen la important tasca de desenvolupament de la seguretat viària de tota la ciutadania».

A més, va assenyalar que la càr-rega de treball a Catalunya és superior a la del conjunt de l'estat i que, en aquesta comunitat, es pateixen «discriminacions de conciliació laboral» respecte a altres col·lectius de la mateixa DGT.

Per la seva banda, la cadena d'autoescoles Hoy-voy ha iniciat una campanya de recollida de firmes a través de Change.org per reclamar al ministeri que resolgui el conflicte dels examinadors.