L'exconseller de Justícia Germà Gordó sospesa la possibilitat de deixar el seu partit, el PDeCAT, i sortir del grup Junts pel Sí per quedar com a diputat no adscrit al Parlament català.

Es tracta d´un moviment que no va convèncer la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, que va demanar ahir a Gordó que deixi l'escó al Parlament, i li va recordar que l'expresident català Artur Mas va fer «un pas al costat pensant en el projecte comú».

En aquest context, la plataforma Nova Convergència, liderada pel mateix Gordó, va criticar l'actitud de Pascal i va animar el mateix exconseller a deixar el partit i el grup de Junts pel Sí i passar a ser diputat no adscrit. Nova Convergència va fer aquesta petició a través d'un missatge a Twitter que va retuitejar el mateix Gordó, en un gest que indica que està meditant aquesta possibilitat.

D´altra banda, segons va informar ahir el PDeCAT en un comunicat, «atesa la nova situació d'aquest procés, Germà Gordó ha acordat amb el PDeCAT la seva baixa com a membre de la Comissió de Justícia del Parlament i, per tant, la seva presidència».

Per la seva banda, Pascal va expressar a a través de la xarxa social Twitter que Mas «va fer un pas al costat pensant en el projecte comú» i va afegir: «a vegades fer passos al costat serveix per avançar i demostra generositat». La coordinadora del partit hereu de CDC va llançar el missatge pràcticament al mateix temps que el comunicat d'ERC, que al Parlament integra la coalició de Junts pel Sí amb el PDeCAT, que també insta Gordó a dimitir com a diputat tal com també van reclamar ahir la resta dels partits, a l´oposició parlamentària (vegeu desglossat).

Finalment, el PDeCAT va subratllar en el comunicat que Germà Gordó «es reafirma en el fet que mai ha fet cap actuació fora de l'ordenament jurídic» i, en aquest context, el PDeCAT «confia en les paraules del diputat».