Joan Tardà, portaveu d´ERC al Congrés, va participar, ahir, en un acte a Manresa (vegeu la pàgina 8). Abans, preguntat pels mitjans, va reclamar la dimissió de Gordó.

Tardà va manifestar que «el procés no pot tenir plom a les ales» i que, per tant, «qualsevol sospita de corrupció, no només ho és sinó que gairebé és dinamita». Per a un procés que, «per ser guanyador, ha de ser impol·lut i no ha de tenir ni una sospita de corrupció», va dir Tardà, «creiem, demanem, exigim, que el diputat Gordó plegui». Va recordar que quan el jutge Santiago Vidal, no per corrupció, va veure que podia posar en perill el procés va plegar de seguida, i va demanar a Gordó que segueixi l´exemple. Per a ell, que el PDeCAT també ho demanés ahir en una piulada «demostra la bona voluntat i la fermesa, no només de la seva direcció general, sinó de la secretària general», Marta Pascal.

Des de l´oposició, el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Car-rizosa, va considerar que Gordó hauria de dimitir tan aviat com sigui citat a declarar en qualitat d´investigat pel TSJC. El PSC va demanar a l´exgerent de CDC que «doni explicacions» públiques sobre la seva imputació en el cas del 3%, sense exigir formalment la seva dimissió. El portaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, li va exigir que «assumeixi les seves responsabilitats», sense demanar la seva dimissió com a diputat, perquè prefereix esperar a les seves explicacions. En canvi, el diputat del mateix grup i secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, sí que va demanar a Twitter «accions contundents» i la «dimissió» de Gordó. El PPC va instar el PDeCAT a «prendre les mesures oportunes per erradicar la corrupció».