Ensurt, aquest dimarts cap a 1/4 de 8 del matí, per un avís de fum a l'interior a la bugaderia de la residència Julio Payàs, de la Fundació Ampans, a Santpedor. L'alarma de fum de les instal·lacions s'ha activat després que cremés borra de l'interior de la maquinària i quedés l'estança plena de fum. En aquell moment hi havia tres treballadors del torn de nit treballant a la bugaderia, i han estat elles les que han avisat als Bombers. Cap de les persones que es trobava a l'interior ha resultat afectada pel fum.

Segons ha explicat a Regió7 Marcel·lí Fonts, cap de guàrdia dels bombers de Manresa, l'alerta s'ha produït quan s'ha disparat l'alarma de fum de la zona de la bugaderia a causa de la crema de restes de borra dins una de les assecadores. Una crema que, tot i no causar flama, sí que ha causat una fumera considerable a l'interior de l'edifici que en el moment en que s'hi han desplaçat els equips d'extinció omplia la sala de les màquines de rentar la roba.

Hores d'ara encara es desconeixen les causes que han provocat la crema, i seran els tècnics de manteniment d'Ampans els que hauran d'esbrinar si hi ha alguna averia o problema elèctric. Els bombers han recomanat als treballadors mantenir apagades les assecadores.

Fins al lloc dels fets s'hi han hagut de desplaçar quatre dotacions dels bombers, que poc abans d'un quart de nou del matí ja s'havien pogut retirar.