La fiscalia demana nou mesos de presó per a un home acusat d'haver penjat al Facebook, de forma pública, un vídeo sexual de la seva exparella sentimental, veïna del Bages, i una foto en què ella sortia despullada. El processat anirà a judici aquest mes de juny al Jutjat Penal 1 de Manresa.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc durant la matinada del 31 de desembre del 2015 a l'1 de gener del 2016, nit de Cap d'Any. L'acusat, David R. U., va divulgar presumptament a través de la xarxa Facebook una foto de la seva exparella sentimental, en què sortia despullada, i un vídeo en què la dona practicava sexe oral al processat.

Segons explica la fiscalia, l'home va publicar les imatges al perfil de Facebook de la víctima, tot sent conscient que vulnerava greument la intimitat de la bagenca. Les imatges, segons assenyala el ministeri públic, havien estat obtingudes prèviament per ell mateix, amb el consentiment de la víctima, quan mantenien la relació sentimental.

El fiscal tipifica els fets com un delicte de descobriment i de revelació de secrets. El codi penal reserva aquest delicte per a aquella persona que, sense autorització, «difongui, reveli o cedeixi a tercers imatges o gravacions audiovisuals de la persona afectada», sempre que les imatges hagin estat obtingudes «en un domicili, o en qualsevol altre lloc, fora de l'abast de de la mirada de tercers» i que la divulgació «menyspreï greument la intimitat d'aquesta persona».

Per aquest delicte, el codi penal preveu una pena de presó d'entre tres mesos i un any, o també una multa econòmica.

Tot i així, el codi penal estableix que la pena s'imposarà en la part més alta «quan els fets hagin estat comesos pel cònjuge o per la persona que hagi estat unida a la víctima per la seva anàloga relació d'afectivitat». Per aquest motiu, la fiscalia, en aquest cas, demana nou mesos de presó.

A més a més, el ministeri públic vol que s'imposi a l'acusat la prohibició de comunicar-se i d'apropar-se a un radi de mil metres de la víctima, per un temps superior d'un any a la pena que se li acabi imposant.

El judici, que es va instruir al Jutjat de Violència sobre la Dona de Manresa, s'ha assenyalat per a d'aquí a dues setmanes al Jutjat Penal número 1 de la ciutat.