El Jutjat Penal 2 de Manresa ha assenyalat per a la setmana que ve el judici contra dos homes acusats d'haver entrat a robar a l'església del barri del Xup de la capital del Bages, l'abril del 2012. Els processats, que s'enfronten a dos anys i mig de presó, van sostreure presumptament de la pàrroquia diversos rosaris i un orgue musical.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc durant la nit del 23 al 24 d'abril del 2012. Els acusats, Naim Ch. E. i Yousri B., tots dos sense antecedents penals, es van desplaçar fins a l'església del Xup i, un cop allà, van trencar presumptament els vidres de diverses portes de la parròquia.

Un cop a l'interior de l'església, segons la fiscalia, van robar diversos rosaris i un orgue musical, a més a més de provocar-hi nombrosos desperfectes.

En concret, segons va explicar l'Associació dels Veïns a aquest diari l'endemà dels fets, els lladres van causar danys al santcrist que hi havia al darrere d'una de les portes que van forçar (ja que van fer malbé la corona i un dels dits). Els lladres, a més, van fer l'intent d'emportar-se un televisor, però, finalment, el van deixar a terra. També van obrir el futbolí amb què jugava el grup de joves de la parròquia, però, com que funcionava sense monedes, era buit.

El rector de la parròquia, mossèn Manel López, no reclama rebre cap indemnització perquè tots els objectes sostrets van poder ser recuperats. El ministeri fiscal qualifica els fets com un delicte de robatori amb força sobre les coses, per la qual cosa demana per a cadacsun dels acusats la pena de dos anys i mig de presó.

La mateixa nit també es va produir un intent de robatori al camp de futbol del Xup, on els lladres van voler forçar sense èxit les portes dels vestidors i els despatxos.