Una cuina ha cremat completament aquesta nit de dimecres a dijous a Sallent i dos policies locals del municipi que han treballat al lloc dels fets han resultat intoxicats pel fum, i han hagut de ser evacuats pel SEM a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Quatre persones més han estat ateses al mateix lloc dels fets pels serveis sanitaris, tot i que segons fonts de Bombers de la Generalitat, no han resultat finalment afectades pel fum, ni ha calgut el seu trasllat a un centre hospitalari.

El foc s'ha declarat pocs minuts abans de les 3 d'aquesta passada nit en un pis situat al número 4 de la plaça Catalunya de Sallent, en un conjunt de bloc que fan forma de L, i que es troben a prop de la zona esportiva del municipi. La cuina del 2n-1a ha cremat totalment i la resta de l'habitatge i del bloc han quedat afectats pel fum. Segons ha explicat a aquest diari el cap de la Policia Local de Sallent, el sotsinspector Jaume Salinas, el pis afectat hi viu una dona sola, d'edat avançada, "que ha donat l'avís a través del servei de teleassistència" i que ha rebut en primera instància la Policia Local de Sallent. De manera paral·lela, els veïns han donat l'avís als Bombers.

Els dos agents de la Policia Local de Sallent que aquesta passada nit feien guàrdia s'han desplaçat fins al domicili de l'afectada i quan hi han arribat han trobat la dona al balcó, a resguard del fum i les flames. Els dos policies han entrat a l'immoble, amb les claus que els ha facilitat la filla de l'afectada, i han intentat apagar, sense èxit, el foc amb extintors. Després, un dels dos policies ha aconseguit arribar fins on era la dona d'avançada edat, saltant des del balcó del pis veí i s'ha quedat amb ella acompanyant-la, fins que han arribat les quatre dotacions dels Bombers i el foc s'ha donat per extingit. A 3/4 de 4 els Bombers s'han retirat. Jaume Salinas ha declarat que "de moment es desconeixen les causes del foc", tot i que apunta que ha estat fortuït.

Han treballat al lloc dels fets, efectius del SEM, la Policia Local de Sallent, els Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra.

Totes les persones que en el moment del foc es trobaven al bloc de pisos han estat desallotjades, excepte els veïns del quart pis, que han quedat confinats, ja que en tractar-se d'un pis que es troba més amunt que l'afectat, tenia més acumulació de fum. Quatre veïns, entre ells la veïna del pis on ha tingut lloc l'incendi i la filla d'aquesta, han estat atesos al lloc dels fets pel SEM per possible intoxicació de fum, però han estat donats d'alta in situ, i els dos policies han estat evacuats per intoxicació de fum.

Aquest dijous al matí els dos policies han estat donats d'alta de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.