Una cuina va cremar completament ahir a la matinada en un habitatge de Sallent i dos policies locals van resultar intoxicats pel fum, per la qual cosa van haver de ser traslladats a l'hospital. Quatre persones més, entre les quals una anciana que vivia al pis afectat, van ser ateses al mateix lloc pels serveis sanitaris, tot i que van ser donades d'alta in situ.

El foc es va declarar cap a les 3 de la matinada en un pis situat al número 4 de la plaça Catalunya, en un conjunt de bloc que fa forma de L, a prop de la zona esportiva. La cuina del pis 2-1 va cremar totalment i la resta de l'habitatge i del bloc van quedar afectats pel fum. Segons va explicar a aquest diari el cap de la Policia Local, el sotsinspector Jaume Salinas, al pis afectat hi viu una dona sola, d'edat avançada, que va donar l'avís a través del servei de teleassistència i que va rebre en primera instància la Policia Local de Sallent. De manera paral·lela, els veïns van donar l'avís als Bombers.

Dos agents locals es van desplaçar fins al domicili de l'afectada i, quan hi van arribar, van trobar la dona al balcó, a resguard del fum i les flames. Els dos policies van entrar a l'immoble, amb les claus que els va facilitar la filla de l'afectada, i van intentar apagar el foc amb extintors, sense èxit. Després, un dels policies va poder arribar fins al lloc on era l'anciana, tot saltant des del balcó del pis veí, i es va quedar amb ella fins que hi van arribar quatre dotacions dels Bombers, que van extingir el foc. Tot apunta a una causa fortuïta.

La majoria de veïns del bloc van ser desallotjats. Quatre d'ells, entre els quals l'anciana del pis afectat, van ser atesos al lloc dels fets pel SEM, però van ser donats d'alta in situ. Els dos policies, en canvi, van haver de ser traslladats a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per una intoxicació lleu de fum. Al matí, tots dos ja van ser donats d'alta del centre.