Un veí de Navarcles de 34 anys, Marc Singla Alonso, va morir ahir al migdia quan el cotxe que conduïa va impactar frontalment amb una furgoneta a l'eix Diagonal (C-37), al terme de Castellfollit del Boix, en el tram entre Manresa i Igualada. Tant la parella de la víctima, que anava de copilot en el cotxe, com el conductor de la furgoneta van resultar ferits greus.

L'accident va tenir lloc poc després de 2/4 d'1 del migdia al punt quilomètric 76,2 de l'eix Diagonal, entre Sant Salvador de Guardiola i Maians. El sinistre es va produir poc abans d'arribar al trencall de Maians, en un punt de la carretera on hi ha un sol carril per sentit. En el tram de l'accident, els dos sentits estan separats per una línia contínua i la calçada fa un llarg revolt a la dreta, en sentit Manresa.

L'accident es va produir en el carril en sentit Igualada. El cotxe en què viatjava la parella navarclina circulava en direcció a la capital de l'Anoia quan va xocar frontalment amb una furgoneta d'una empresa de Santpedor, que anava en sentit Manresa. Tot i que la investigació de l'accident no està tancada, els primers indicis indicaven que la furgoneta hauria invaït el sentit contrari, segons van explicar ahir fonts policials, un extrem, però, que haurà d'acabar de confirmar l'atestat policial.

Com a conseqüència del fort impacte, el conductor del cotxe, Marc Singla Alonso, va resultar mort, i la seva parella, també de 34 anys, que anava en el seient de copilot, va resultar ferida de consideració. El conductor de la furgoneta, un treballador de 50 anys de l'empresa santpedorenca, va resultar ferit de caràcter greu.

En rebre l'avís de l'accident, el SEM va activar l'helicòpter medicalitzat (tot i que finalment no va haver de treballar) i tres ambulàncies, el personal de les quals va confirmar la mort de la víctima i va atendre els dos ferits. Tots dos van ser traslladats en ambulància a l'hospital comarcal d'Igualada.

Fins a l'indret, també s'hi va desplaçar el forense de guàrdia dels jutjats de Manresa, per dur a terme l'aixecament del cadàver. Posteriorment, el cos va ser traslladat als dipòsits judicials de la Ciutat de la Justícia, per tal de fer-li l'autòpsia. Ahir a la nit, a l'hora de tancar aquesta edició, es desconeixia el dia i lloc del funeral.

Al lloc de l'accident també s'hi van traslladar tres dotacions dels Bombers, que van dur a terme les tasques de neteja de la via, i vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra.

La víctima mortal, Marc Singla Alonso, vivia a Navarcles amb la seva parella. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, havia treballat com a redactor del diari Regió7 i, més recentment, al departament de Comunicació del Grup Soler. També havia fet de voluntari a Althaia. A més, estava força vinculat amb Navarcles, on havia participat amb el grup de jovent del poble, segons va explicar ahir l'alcalde, Llorenç Ferrer. El batlle va lamentar la tragèdia i va donar el condol a la família. «Era un noi molt actiu i molt interessant. Sap molt greu que se'n vagi una persona d'aquesta manera, però, quan és algú tan jove, encara és més colpidor», va dir.