Els Mossos han detingut tres veïns del Prat de Llobregat acusats d'entrar a robar en tres xalets d'urbanitzacions de Castellnou de Bages i d'Artés. Els arrestats, de nacionalitat xilena, han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia. Tots tres ja tenien nombrosos antecedents policials.

Els tres robatoris es van produir en les darreres dues setmanes a les urbanitzacions del Serrat i de Pinedes (a Castellnou) i a la urbanització de Vista Pirineu, a Artés. Només en un cas van aconseguir endur-se un botí, format per joies, càmeres de fotos, una videoconsola, una tauleta i un ordinador portàtil, entre altres objectes.

Els xalets elegits estaven ubicats a prop de la carretera, per tal d'assegurar-se una fugida ràpida, i tenien terrasses on es podia escalar fàcilment. A continuació, els lladres entraven a l'habitatge forçant una porta o una finestra, fent palanca amb un tornavís.

La investigació es va precipitar divendres passat, cap a les 10 del matí, quan uns veïns van alertar els Mossos que tres homes estaven robant a l'interior d'una casa de Pinedes de Castellnou. Immediatament, es va muntar un dispositiu que va permetre detenir els lladres, poc després, quan eren al carrer Rocafort d'Artés. Als detinguts se'ls va intervenir diferents peces de roba fosca, guants de treball i altres utensilis per cometre els robatoris.