Enèssim incident en un vehicle de l'empresa Hispano Igualadina, del grup Monbus, que ofereix el servei de transport públic de viatgers de les capitals de l'Anoia i del Bages a Barcelona.

Aquest cop l'incident ha tingut lloc a Esparreguera quan aquest matí, cap a les 7.10, ha cremat la roda del vehicle que cobria el trajecte entre Igualada i Barcelona. En el moment dels fets l'autobús es trobava en plena circulació i passava per la rotonda del polígon industrial de Can Roca d'Esparreguera.

Quatre vehicles dels Bombers de la Generalitat i la Policia Local d'Esparreguera s'han desplaçat fins al lloc dels fets. El petit foc ha quedat apagat en pocs minuts, i els passatgers que transportava ha estat evacuats en un altre autobus de les mateixes característiques per poder continuar la ruta.

Fonts de la Policia Local d'Esparreguera han detallat que el foc "ha estat mínim, de fet, només es veia la roda fumejant" i han apuntat com una possible causa "l'escalfament de les pastilles dels frens".

20 dies després del foc que va calcinar un autocar al Bruc

L'incident d'aquest divendres al matí arriba només 20 més tard que un autobús de la mateixa companyia que cobria la ruta Barcelona-Igualada quedés completament calcinat al Bruc. Aquell dia, el 27 de maig passat, l'autocar de la Hispano Igualadina va quedar pràcticament reduït a cendres al centre de la població. L'incendi es va declarar cap a les 7 del matí a la part posterior del vehicle.

Afortunadament, segons van explicar aleshores els Bombers, tots els ocupants de l'autocar van poder sortir del vehicle sans i estalvis abans que les flames calcinessin totalment l'autobús. Tampoc no es va haver de desallotjar cap veí.

Aleshores la Generalitat va respondre ràpidament al fets obrint un nou expedient sancionador a la companyia i usuaris de la línia de Manresa a Barcelona van fer córrer el seu neguit davant un sinistre que s'afegeix a múltiples incidències i que va generar intranquil·litat i desconfiança.