Els agents de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada han donat per finalitzada aquest divendres a les 2 del migdia la plantada que feien des de les 9 del matí davant l'Ajuntament per reclamar millores laborals.

Tot i que, inicialment, els policies havien advertit que l'acampada seria indefinida, finalment han decidit retirar-se a les 2 del migdia després de rebre el compromís de l'alcalde, Gil Ariso, de reprendre les negociacions. Segons han explicat fonts del cos policial, Ariso ha mostrat predisposició a arreglar la problemàtica.

A primera hora del matí, agents que no estaven de servei havien col·locat una taula i cadires de càmping sota el porxo de l'Ajuntament i havien penjat una pancarta amb el lema "Policia en lluita". La seva intenció inicial era romandre dia i nit a l'indret fins que no es resolgués la seva situació.

La principal reivindicació laboral, entre d'altres, és demanar un augment de la retribució econòmica per treballar els caps de setmana, els dies festius i en el torn de nit, segons ha explicat l'agent Paco Paz, representant al comitè del sindicat policial SAP-PL, de tal manera que s'ajusti als barems salarials d'altres cossos policials de poblacions semblants, segons ha afirmat.

Segons ha explicat, l'acampada era l'última mesura de pressió a què han hagut d'arribar després de constatar que l'Ajuntament no ha accedit a les seves peticions laborals. Actualment, la plantilla de la Policia Local de Sant Joan és formada per quinze agents.

Dilluns és previst que es reprenguin les negociacions entre l'equip de govern i la plantilla policial.