Un incendi a la cuina d'un habitatge va obligar a sortir al carrer més d'una vintena de veïns del bloc afectat, a l'avinguda de les Bases de Manresa, ahir al migdia. El foc, finalment, va acabar cremant la cuina on hi havia el menjar que s'estava coent, a més a més del moble superior, segons van informar fonts dels Bombers.

L'incendi es va declarar poc després d'1/4 de 3 del migdia a la cuina d'un habitatge ubicat a la quarta planta, en un edifici de les Bases situat al tram entre la plaça de la Creu i el carrer de Creu Guixera, en sentit descendent.

«Estava amb la meva parella veient la tele al menjador quan, de cop, el televisor s'ha apagat i hem vist que sortia molt fum de la cuina», va explicar a aquest diari Antonio Bautista, el jove que viu a l'habitatge afectat.

Immediatament, segons va explicar, «hem sortit al balcó per avisar que hi havia foc, però no ens sentia ningú. Aleshores, hem sortit amb la nostra gossa al replà de l'escala» i, un cop allà, «hem anat avisant de l'incendi i hem anat trucant a les portes de les pisos». La seva parella va haver de ser atesa posteriorment pel SEM per un atac d'ansietat.

Els veïns que hi havia en aquell moment als diferents habitatges van anar sortint de casa seva i, en adonar-se del fum, van anar baixant per iniciativa pròpia al carrer. «Estàvem tranquils a casa i, de cop, hem sentit molts crits a fora, al replà. Hem sortit i hem notat que se sentia pudor de fum», va explicar una veïna del tercer pis, Gemma Codina. «Hem anat trucant a les portes i els veïns hem anat sortint al carrer», va afegir.

Fins a l'indret, s'hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers, que van apagar ràpidament l'incendi, mentre la vintena llarga de veïns de l'edifici s'esperava a baix al carrer. Al lloc dels fets també hi van acudir el SEM, que va atendre la noia per una crisi d'ansietat, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, que va tallar el tram afectat de l'avinguda de les Bases, en sentit Prat de la Riba.