L'Estrep de Sant Salvador de Guardiola va negar ahir en un comunicat que s'hagi demostrat que cap dels dotze menors del centre detinguts per l'agressió del passeig de Pere III de Manresa siguin realment els autors dels fets. Els Mossos, però, consultats de nou ahir per aquest diari, van ratificar que els dotze menors van ser detinguts després de ser identificats com els autors de la pallissa, alhora que van informar que continuen la investigació dels fets.

Després que tant dilluns com dimarts ni l'Estrep ni la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAIA) volguessin fer manifestacions al respecte, ahir finalment l'equip directiu i educatiu del centre de menors, situat a Sant Salvador de Guardiola, va enviar un comunicat a aquest diari posant en dubte l'autoria dels fets i assegurant que col·laboren amb els Mossos «per tal que s'aclareixi tota aquesta situació».

«Sí que alguns nois van prestar declaració davant dels Mossos, però cap d'ells no ha ingressat en centres de justícia. A dia d'avui no ha s'ha pogut demostrar que cap estigui implicat en els fets», assegura el comunicat de l'Estrep.

El text denuncia i condemna «qualsevol conducta agressiva i violenta dins o fora del centre» i, per tant, afegeix, «condemnem els fets que van tenir lloc a Manresa el 25 de juny».

Segons recorda l'Estrep, «som un centre de protecció de la DGAIA. Els nois que són aquí de forma temporal han de fer la vida el més normalitzada possible, i treballem perquè puguin formar-se i integrar-se a la societat».

L'Estrep lamenta, per tant, que tota aquesta situació «està afectant els nois del centre», ja que «són menors d'edat i es troben en una situació de vulnerabilitat». Aquest fet, afirma, «està creant una angoixa i una inseguretat als nois a l'hora de poder sortir del centre per anar a fer les diverses activitats, ja siguin formatives o lúdiques». I afegeix el comunicat: «Són menors d'edat i tenen els mateixos drets i deures que qualsevol infant i adolescent».

El comunicat conclou que «som els primers interessats que apareguin els culpables de la baralla/agressió i que tinguin les mesures judicials pertinents, siguin o no nois del centre».

Els fets van tenir lloc el 25 de juny passat al vespre, quan tres joves de Sant Joan d'entre 27 i 29 anys van ser agredits per una dotzena d'adolescents al passeig de Pere III, a l'interior de la terrassa del Kursaal. Un dels agredits va resultar ferit molt greu i va ser traslladat a la UCI de l'hospital Mútua de Terrassa, on ahir tenia un pronòstic més favorable.

Aquell mateix dia, els Mossos van identificar a Manresa dotze menors de l'Estrep. Després de la investigació, van detenir-los a tots dotze unes dies després, a l'Estrep, com a autors dels fets, i van ser posats a disposició de la fiscalia.