Un veí de Solsona de 57 anys, Blas Llobet Comas, va morir ahir a la matinada quan el cotxe que conduïa va xocar frontalment contra un camió a la carretera N-260, a Montblanc (Conca de Barberà). La víctima es dedicava professionalment al transport de pinso i treballava, entre d'altres, per a l'empresa Bon Àrea de Guissona. El funeral se celebrarà demà diumenge, a les 10 del matí, a la catedral de Solsona.

Els fets, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit, van tenir lloc a 2/4 de 4 de la matinada, quan, per causes que els Mossos investiguen, un camió i un cotxe van col·lidir frontalment. Com a conseqüència de la topada, el solsoní, que conduïa el turisme, va perdre la vida. El conductor del camió en va sortir il·lès.

Al lloc de l'accident, s'hi van desplaçar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, que van tallar totalment la carretera ja que els vehicles accidentats van ocupar una bona part de la calçada.

També hi van acudir tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van rescatar el cos, que havia quedat atrapat a l'interior del vehicle. Els bombers, a més, van haver de contenir una fuita del dipòsit de combustible d'un dels vehicles implicats i van col·laborar en les tasques de neteja de la via. Al seu torn, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va desplaçar dues ambulàncies al lloc de l'accident.

Com a conseqüència del sinistre, la carretera va estar totalment tallada durant més de dues hores, fins que, a 3/4 de 6 de la matinada, els Mossos van poder habilitar un carril per fer-hi pas alternatiu. Una hora més tard, la circulació es va reobrir i ja va quedar totalment normalitzada.

La víctima mortal, Blas Llobet Comas, era una persona molt coneguda a Solsona, segons van explicar fonts municipals, que van lamentar la tràgica notícia. Casat i amb un fill, Llobet es dedicava professionalment al transport de pinsos i una part de l'activitat la feia per a l'empresa Bon Àrea, de la cooperativa de Guissona. A més a més, també era conegut perquè tenia una hípica a prop del càmping de Solsona. El seu cos va ser traslladat ahir als dipòsits judicials amb l'objectiu de fer-li l'autòpsia. El funeral se celebrarà demà diumenge, a les 10 del matí, a la catedral solsonina.

Blas Llobet ha estat la primera víctima mortal del Solsonès en accident de trànsit en aquest any 2017.