Un veí de Manresa va morir ahir en ser envestit per un camió grua, dels que s'usen per arrossegar cotxes, en plena autovia C-25, a l'altura d'Aguilar de Segarra. En el mateix sinistre tres ocupants més del turisme van resultar ferits, un d'ells de gravetat. L'home mort és D. D., de 42 anys i originari de Mali, i viatjava en el vehicle juntament amb quatre persones més procedents del mateix país.

A l'interior del turisme hi havia cinc persones, que van aturar el vehicle al voral de l'autovia en sentit Lleida per una avaria. Dos dels ocupants van sortir del cotxe per comprovar què li passava, però el camió grua els va envestir. L'impacte va ser tan fort que el turisme es va desplaçar uns metres i la grua es va enfilar fora dels límits de la carretera. Els Mossos d'Esquadra encara investiguen les causes de l'accident, ja que el punt on es va produir el xoc, just abans d'arribar a la gasolinera de Repsol de Sant Pere Sallavinera, és una recta i no hi havia falta de visibilitat.

A part de la víctima mortal hi va haver un ferit greu, l'altre ocupant del turisme sinistrat que va sortir per comprovar què passava al vehicle, que va ser traslladat amb helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell. En el moment de l'impacte hi havia tres persones a l'interior del cotxe, dos dels quals van resultar amb ferides menys greus i van ser evacuades en ambulància a l'hospital Althaia de Manresa. L'altre va sortir il·lès de l'accident de trànsit.

Arran de la incidència, es van activar quatre patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i l'helicòpter, a part de dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

L'accident de l'autovia C-25 va tenir lloc poc minuts després de 2/4 de 3 i, tot i ser aparatós, va provocar poques incidències viàries. Quan van arribar els equips d'Emergències al lloc dels fets, van tallar el carril lateral que va en sentit Lleida, en el tram on es va produir l'impacte. Només s'hi va registrar mig quilòmetre de circulació lenta en els minuts posteriors a l'envestida, segons informava el Servei Català de Trànst (SCT). Al llarg de la tarda no hi va haver cues, tot i que el carril es va mantenir tallat fins a última hora de la tarda.