La fiscalia demana dotze anys de presó per a un veí d'Olesa de Montserrat acusat d'intentar matar a ganivetades la seva esposa, a qui va atacar de sorpresa quan estava dormint al llit. El processat, Eugenio M. C., de 80 anys d'edat, es troba en situació de presó provisional des del moment dels fets. L'ancià serà jutjat avui al matí a la secció vintena de l'Audiència de Barcelona.

Els fet, segons l'escrit de conclusions de la fiscalia, van tenir lloc el 21 de maig del 2016, cap a les 4 de la matinada al domicili on vivia el matrimoni, al carrer Pau Casals d'Olesa de Montserrat. Tots dos dormien en habitacions separades.

Segons la fiscalia, l'acusat va agafar dos ganivets de grans dimensions i va entrar a l'habitació on dormia la seva esposa. Quan ella es va despertar alertada pel soroll, l'acusat li va clavar els ganivets a diverses parts del cos, segons el ministeri públic. Les ferides, segons afegeix, haurien estat mortals si les punyalades haguessin afectat òrgans vitals del cos.

L'ancià, però, no va aconseguir el seu propòsit, ja que la víctima va poder desfer-se d'ell i va sortir al carrer a demanar auxili.

Com a conseqüència, la dona va estar sis dies ingressada a l'hospital per recuperar-se de les ferides, que van tardar dos mesos a curar-se. Com a seqüeles, li han quedat diverses cicatrius.

La fiscalia considera els fets com un delicte d'assassinat en grau de temptativa, per la qual cosa demana per a l'acusat una pena de dotze anys de presó. A més a més, també vol que es prohibeixi a l'acusat acostar-se a un radi de mil metres de la víctima, ni tampoc comunicar-s'hi sota cap circumstància, per un període de deu anys superior a la pena de presó que s'imposi.

La víctima, segons la fiscalia, ha renunciat a demanar una indemnització per les ferides i les seqüeles causades per l'agressió.

El judici s'ha assenyalat per a avui, a les 10 del matí, a la secció vintena de l'Audiència Provincial de Barcelona. El processat ja està en presó provisional des del mateix dia que va ser detingut, el 21 de maig del 2016.