El tram de la carretera de Vic que va des de l'alçada del carrer de Gaudí fins la carretera de Santpedor de Manresa, ha quedat tallat aquest matí, entre 2/4 de 8 i 3/4 de 10, a causa del trencament d'una canonada d'aigua que ha tingut lloc a la vorera de la cruïlla entre la carretera de Santpedor i la carretera de Vic (a la banda esquerra en sentit descendent), un punt on hi havia hagut una oficina del Banc de Sabadell. La fuita ha provocat que en pocs minuts la calçada quedés completament inundada. Cap a 2/4 de 8 del matí la Policia Local ha tallat la circulació dels vehicles que entraven a Manresa per la carretera de Vic a l'alçada del carrer Gaudí i ha desviat el trànsit pel carrer Indústria i Sant Antoni Maria Claret fins a connectar amb carretera de Santpedor. Aquest tall de trànsit s'ha sumat la gran restricció circulatòria que hi ha actualment al nus de la Bonavista per les obres de construcció d'una rotonda i del tall del carrer Indústria, per les obres per reparar el sostre del túnel.

Tècnics d'Aigües de Manresa, de l'Ajuntament de Manresa, a més d'operaris de la constructora Grup Mas (la que fa les obres de la rotonda de la Bonavista) han treballat al lloc dels fets per reparar la canonada afectada. La circulació de vehicles en aquest tram ha quedat restablerta cap a 3/4 de 10 a la carretera de Vic, mentre que ha quedat tallat el primer tram de la carretera de Santpedor, entre Bonavista i carrer Sant Antoni Maria Claret, en sentit ascendent.

La força amb què baixava l'aigua, en un primer moment, ha fet témer als tècnics que la calçada hagués quedat greument afectada, hi que hi hagués risc d'esfondrament i representés un perill per a la circulació de vehicles. Ara, amb la circulació altre cop pràcticament restablerta, s'entén que l'avaria no ha tingut efectes greus en el ferm.

Per tal de treballar al lloc dels fets i reparar la calçada Aigües de Manresa ha tallat el subministrament d'aigua, per la qual cosa els edificis d'aquest sector de la Bonavista, la carretera de Santpedor i la carretera de Vic han pogut tenir restriccions en el servei.

Font: Rúben MG/Youtube

A falta de confirmar la causa de la fuita, fonts de la Policia Local de Manresa han assenyalat en un primer moment que, "no necessàriament la fuita ha d'estar relacionada amb les obres a la Bonavista. Apunten que, de fet, el trencament de canonada ha "tingut lloc a la vorera de la carretera de Santpedor, en un punt on no treballen els operaris".