La caiguda d´un cable d'una línia elèctrica en mal estat és la primera hipòtesi de l'origen de l'incendi forestal de Martorell declarat ahir a la tarda-vespre, segons ha informat l'Ajuntament. Una desena de dotacions terrestres i aèries de Bombers i ADF continuen treballant per extingir definitivament l´incendi que ha cremat 8,5 hectàrees entre els termes de Martorell i Castellví de Rosanes. El foc s'ha donat per controlat aquest dimecres a 1/4 de 12 del matí.

Segons l'Ajuntament de Martorell, els investigadors han trobat trencat el cable d´una línia de mitja tensió a 200 metres de l´antic Hostal del Boira (a la zona d´El Congost). Per aquest motiu, la prinicipal hipòtesi de l´origen de l´incendi seria el mal estat d´aquesta línia elèctrica, tot i que la investigació continua oberta.

El foc ha cremat 8,5 hectàrees de bosc entre la zona d´El Congost i del Palau de Cany Sunyer i diverses dotacions de Bombers i dels ADF continuen treballant a la zona per acabar les tasques d´extinsió de l´incendi, que va començar aquest dimarts, cap a les 19.20

El regidor de Medi Ambient, Adolf Bargués, ha destacat que "la xarxa de camins forestals ha funcionat correctament, tot garantint l´accessibilitat dels mitjans terrestres". Bargués ha explicat que en els darrers anys, en el desenvolupament del Pla de Prevenció d´Incedis (PPI) de Martorell, s'ha arranjat una àmplia xarxa de camins forestals que ha permès a les dotacions terrestres de Bombers poder accedir a la zona de l´incendi.

El regidor ha afegit que "els incendis de l´estiu s´apaguen a l´hivern" i, per aquest motiu, ha avançat, que "en els propers anys volem arribar a doblar la xarxa de camins perquè siguin practicables, tot i que hi ha moltes zones del nostre bosc que són privades i caldrà posar-se d´acord amb els seus propietaris".

Durant les tasques d´extinció d´ahir al vespre, un parell de vehicles de Bombers van quedar atrapats per un arbre que havia caigut en un dels camins i els impedia el pas, però en cap moment van córrer perill perquè estaven lluny del foc.

Tot i que l´incendi es va orginar prop del polígon comercial d´El Congost, les flames van avançar muntanya amunt i no va ser necessari evacuar la zona ni confinar de forma preventiva. La Policia Local i Protecció Civil, però, van tallar part del carrer del Mur i la pujada d´El Congost durant unes hores per tal de facilitar la mobilitat dels efectius de seguretat i d´extinció.

L´avís de l´incendi es va rebre a les 19.20h, hi va haver més de 500 trucades al serveis d´emergència alertant del foc. En les tasques d´extinció hi ha intervingut 32 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 12 d´aèries i 20 de terrestres, 4 vehicles ADF, agents rurals, i cossos de seguretat com efectius dels Mossos d´Esquadra, Policia Local i Protecció Civil.