Els Agents Rurals de la Generalitat han denunciat la companyia Endesa per tenir una línia elèctrica a tocar dels arbres, al paratge de Can Vila de Marganell, la qual cosa representava un risc per a la formació d'incendis forestals.

Segons fonts del cos rural, la línia incomplia les distàncies mínimes amb la vegetació, per la qual cosa el 10 de juliol es va interposar la denúncia contra l'empresa elèctrica, de tipus administratiu. Els Agents Rurals recorden que, aquests dies de juliol, Marganell, com tota la comarca del Bages, es troba en un alt risc d'incendis.

Endesa, per la seva banda, ha explicat que, tant bon punt va rebre la denúncia dels Agents Rurals, va procedir a esporgar la vegetació per complir amb les distàncies.

Segons la companyia, la zona ja havia estat netejada feia dos anys. La llei obliga a revisar la vegetació d'una línia cada tres anys, per la qual cosa encara quedava un any per fer una revisió en aquest punt. El problema en aquest cas, segons Endesa, era que un arbre havia crescut més ràpidament del previst i estava molt a prop d'un cable de baixa tensió trenat.