El comitè de l'Ajuntament de Manresa va negar aquest dijous que cap membre del tribunal del procés selectiu d'una plaça de professor al Conservatori de Música intentés afavorir irregularment un dels candidats durant l'examen de la setmana passadaintentés afavorir . El procés va ser suspès dilluns cautelarment pel govern manresà després que alguns integrants del tribunal denunciessin que altres membres del jurat havien volgut canviar el sistema de puntuació per intentar suposadament afavorir un dels aspirants.

Segons fonts del comitè, però, al final es va respectar el que deien les bases i, aplicant estrictament aquests criteris, els vuit membres del tribunal van coincidir, tots ells, a posar una nota alta al suposat candidat afavorit. Per això, la seva mitjana va ser de 9,17, que va resultar ser la nota més alta dels dotze candidats presentats. Segons les mateixes fonts, també hi va haver unanimitat per puntuar amb notes més baixes els altres aspirants.

El tribunal era presidit per una tècnica superior d'Ensenyament de l'Ajuntament i tenia com a secretària una tècnica de Recursos Humans. Pel que fa als sis vocals, dos eren professors de música del Conservatori, tres eren músics externs i una altra era tècnica d'Ensenyament de l'Ajuntament.

Professors contra tècniques

El motiu de les discrepàncies, segons les mateixes fonts, era que els vocals professors del Conservatori van criticar que les bases del concurs no fossin les mateixes que les de processos selectius anteriors. També van lamentar que, aquest cop, s'hagués optat per incrementar la presència de músics externs al tribunal. La discussió va enfrontar dos bàndols, els professors del Conservatori, d'una banda, i les tècniques municipals, de l'altra. Finalment, però, es va respectar el que es deia a les bases, els membres del tribunals van posar notes similars a tots els candidats i tots ells van signar l'acta.

Les tècniques, però, van considerar convenient advertir l'Ajuntament de la disputa que s'havia produït. És per això que dilluns el regidor de Recursos, Jaume Torras, va decidir suspendre temporalment el procés selectiu i obrir un expedient per investigar el cas.

Consultat per Regió7, l'Ajuntament va explicar aquest dijous que, des de fa dos anys, s'ha incrementat la presència de professionals externs a tots els processos de selecció de personal per assolir la màxima objectivitat possible. A més, en el cas de les proves del Conservatori, segons el consistori, s'ha volgut assolir un equilibri entre experts instrumentalistes i experts en docència. Les bases fan prevaler la capacitat docent o didàctica dels aspirants per sobre de la capacitat instrumental.