La delegació sindical dels Agents Rurals de Comissions Obreres (CCOO) va demanar ahir a la Generalitat la paralització de totes les activitats del cos pendents d'una avaluació de riscos laborals. Això inclou les tasques «més policials» i que poden generar més conflicte, com ara inspeccions, controls, decomisos o prevenció d'incendis (però no extinció ). En total, el cos deixaria de fer el 56% de les seves funcions, segons la petició del sindicat.

L'anunci s'ha produït sis mesos després que dos agents rurals van ser asassinats a trets per un caçador a Aspa (Segrià). Des d'aquest fet, l'agrupació sindical denuncia «la inacció del Govern» i «la depuració de responsabilitats igual a zero» en tots els àmbits.

Segons el sindicat, els departaments d'Agricultura i de Treball han de respondre si fan efectiva la paralització de l'activitat en un termini d'entre 24 i 48 hores, tal com preveu la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. La decisió definitiva es prendrà aquest proper dilluns vinent, 24 de juliol, en una reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laborals.