Una jove caçadora que s'havia fet famosa a les xarxes socials, Mel Capitán, de 27 anys d'edat, va morir aquest dimecres a la localitat de Robres, a Osca, on vivia des de feia tres anys. La noia, natural de Badalona, havia viscut abans una llarga temporada al Moianès, a Moià i a l'Estany, segons ha pogut saber aquest diari. Les primeres hipòtesis de la mort apunten que la noia es va treure la vida, segons van confirmar ahir a l'agència Efe fonts de la Guàrdia Civil.

El cos de la jove, de 27 anys, va ser trobat dimecres al voltant de les 7 de la tarda en una partida de Robres. Fins al lloc dels fets, s'hi va desplaçar la policia judicial i un forense per fer l'aixecament del cadàver.

Mel Capitán era bloguera de la pàgina Jaraysedal.es, on escrivia diversos articles a favor de la caça. Des de feia uns quants anys, s'havia convertit en una de les cares més conegudes d'aquesta activitat. Per aquest motiu, havia gua-nyat popularitat entre els caçadors a les xarxes socials. Al seu perfil de Facebook, on penjava sovint nombroses fotografies d'ella vestida de caçadora, hi tenia ara més de 36.000 seguidors.

A més a més, va ser una activista molt compromesa amb la promoció de la caça entre les dones i entre els joves en general. Va participar en diferents associacions i fins i tot en l'estructura de l'Oficina Nacional de la Caça.

La seva defensa aferrissada de la caça, però, també li havia valgut moltes crítiques dels animalistes a través de les xarxes socials. De fet, un dels tuits més controvertits que havia penjat la jove caçadora deia el següent: «La caça és la meva vida i la meva forma d'enfrontar-me al món. No sóc menys dona per ser caçadora. La caça em va ensenyar a sofrir i a lluitar pel meu objectiu. Ser feliç».

Segons han publicat alguns mitjans de comunicació aragonesos, els familiars de la noia han volgut aclarir que s'ha suïcidat per motius personals, i no pas a causa de l'assetjament que els seus seguidors asseguren que estava patint per part d'animalistes.

Mel Capitán, de nom Melania Capitán Hunter, feia tres anys que vivia a Osca, però abans havia viscut una llarga temporada a Moià i a l'Estany, amb la seva família. Mentre va viure al Moianès, va ser professora de zumba a les poblacions de Moià, l'Estany i Collsuspina. El 2014, el darrer any que va viure a Moià, va penjar a la xarxa fotografies amb les seves alumnes a Collsuspina i també fotografies d'ella a la riera de la Tosca.