Els Bombers i les ADF van poder contenir a temps ahir dos virulents incendis a l'Anoia que inicialment van causar una gran fumera, empesos pel fort vent. El cos d'extinció de la Generalitat va destinar una vintena de dotacions, entre les quals algunes d'aèries, a cadascun dels focs, declarats a Santa Maria de Miralles i a Pujalt. L'ampli desplegament va permetre estabilitzar els dos focs quan només havien cremat, respectivament, dues i quatre hectàrees.

El primer incendi es va declarar a 1/4 de 2 del migdia al turó dels Sagarresos, en una zona forestal de Santa Maria de Miralles, a prop de la carretera d'Igualada a Valls. Fins a l'indret s'hi van desplaçar vint dotacions dels Bombers, entre les quals quatre helicòpters bombarders, un de comandament i dos avions de vigilància i atac. També hi van treballar quinze vehicles de les ADF de la zona, amb una trentena de voluntaris.

El foc va causar inicialment un gran ensurt, ja que es va estendre ràpidament pel bosc i va causar una gran fumera. Tot i així, l'ampli desplegament va permetre estabilitzar el perímetre del foc, cap a 2/4 de 4 de la tarda. Finalment, l'àrea cremada va ser de dues hectàrees de pins i matolls.

Menys de dues hores després que s'aconseguís estabilitzar el foc de Miralles, es va declarar un altre incendi a l'Anoia, en aquest cas a la zona de l'Alta Segarra, al municipi de Pujalt. El foc també es va estendre ràpidament i va cremar vegetació agrícola i forestal, a la zona d'Astror. En aquest incendi també s'hi van desplaçar vint dotacions dels Bombers, cinc de les quals aèries, a més a més de diversos vehicles de les ADF de la zona. El foc va poder ser estabilitzat a les 6 de la tarda després d'haver cremat unes quatre hectàrees.

D'altra banda, al Bages, tres dotacions dels Bombers es van desplaçar ahir a la tarda a Sant Joan de Vilatorrada per apagar un incendi en un cobert, que també va afectar la vegetació del voltant. El foc es va declarar a les 5 de la tarda a la falda del Collbaix, a prop de l'avinguda del Torrent del Canigó, i va ser controlat amb rapidesa.