Feia sis dies que havien robat un cotxe d'alta gamma d'una casa de Collbató i van decidir utilitzar aquest mateix vehicle (un Mercedes) per cometre el robatori següent, a Sant Esteve Sesrovires. Però els Mossos es van fixar en ells (dos nois de 19 i 20 anys) i van haver de fugir corrents, tot abandonant el Mercedes. El pare d'un d'ells els va socórrer i els va recollir en un altre cotxe, però, finalment, tots tres van acabar detinguts. La policia els va acusar, a banda del robatori de Collbató, de tres robatoris més en cases de Castellnou de Bages, Piera i Lliçà d'Amunt.

Els fets, segons van explicar ahir els Mossos, van tenir lloc el 16 de juliol a la urbanització Ca n'Amat de Sant Esteve. Una patrulla de mossos de paisà va observar dos joves que circulaven en un Mercedes a alta velocitat. Els agents van comprovar la matrícula i van constatar que havia estat sostret sis dies abans de l'interior d'una casa de Collbató. Quan els agents van voler identificar els nois, tots dos van fugir i van deixar obert i abandonat el cotxe.

Els mossos van fer una recerca i, poc després, van veure circulant un turisme conduït per un home que anava acompanyat dels dos joves fugitius. Els agents van identificar el vehicle com el que utilitzaven habitualment uns lladres dedicats als robatoris amb força a domicili. Els Mossos ja els investigaven per quatre robatoris comesos a Castellnou de Bages, Collbató, Piera i Lliçà d'Amunt.

Finalment, els agents d'investigació van aturar el vehicle i van identificar els tres ocupants, de nacionalitat xilena, el conductor del qual va resultar ser pare d'un dels dos joves. Justament aquest noi es va identificar amb una documentació argentina que els mossos van detectar com a falsa. El noi amagava la seva identitat real per evitar la seva detenció, ja que tenia una ordre de recerca vigent per diversos robatoris. El pare també tenia antecedents i, pel que fa a l'altre noi, procedia d'Itàlia, país on també té diversos antecedents policials.

A dins del vehicle, els agents van localitzar guants i eines per als robatoris. Els agents van concloure que aquell dia també havien intentat cometre un robatori a Sant Esteve. Després de ser detinguts pels Mossos, el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs.