Una paracaigudista d'Igualada que estava fent un curs d'aprenentatge va resultar ferida ahir al migdia a causa d'un mal aterratge a la zona de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages, segons van informar fonts dels Bombers, de la Policia Local i del SEM. La dona, Mònica M. A., de 41 anys d'edat, va ser traslladada en helicòpter a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, amb una valoració inicial de poca gravetat, segons el SEM.

La víctima és alumna d'un curs d'aprenentatge al paracaigudisme, realitzat al mateix aeròdrom de Sant Fruitós. L'accident va tenir lloc a 3/4 de 12 del migdia quan la dona, mentre feia les maniobres d'aterratge, va anar a parar a fora del camp de l'aeròdrom, en una zona de difícil accés. En el moment d'aterrar, va impactar amb el terra amb l'esquena, de forma brusca. La dona no va perdre el coneixement però no es podia moure i es queixava de mal a la zona lumbar, segons van explicar fonts dels Bombers.

Fins a l'indret es van traslladar dues patrulles de la Policia Local de Sant Fruitós del Bages, una dotació dels Bombers, dues ambulàncies i l'helicòpter del SEM, que va traslladar la paracaigudista a l'hospital manresà.

Veïns de la zona van explicar ahir a aquest diari que no és el primer cop que es produeixen ater-ratges de paracaigudistes a fora del camp de l'aeròdrom.

D'altra banda, un parapentista de 66 anys va resultar ferit de consideració ahir a la tarda en accidentar-se a Peramola, a l'Alt Urgell, durant una prova de competició de parapent, segons fonts dels Bombers. L'accident va tenir lloc a les 4 de la tarda i l'home va ser evacuat en helicòpter amb una possible fractura de maluc.