El manresà que va morir divendres a la matinada poques hores després d'haver patit un accident de trànsit al Passeig del Riu serà acomiadat diumenge, a les 5 de la tarda, en una cerimònia a la sala Montserrat de Funerària Fontanova. La víctima mortal és Joan Codina Bartoló, de 66 anys d'edat.

L'accident, segons han explicat fonts policials i testimonis a aquest diari, va tenir lloc aquest dijous poc després de les 7 de la tarda al Passeig del Riu, a prop de la cruïlla amb el carrer Folch i Torres, just davant de la Carpa del Riu.

Per causes que s'estan investigant, es va produir un xoc en cadena entre tres cotxes davant d'un pas de vianants, en el carril en sentit plaça del Mil·lenari.

Joan Codina era el conductor d'un dels vehicles. Després de ser atès per una ambulància, va ser valorat inicialment amb un pronòstic que el SEM va tipificar com a menys greu. L'home va ser traslladat a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on va morir poques hores després, durant la matinada d'aquest divendres.

El cadàver ha estat traslladat aquest matí als dipòsits de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, amb l'objectiu de fer-li l'autòpsia, que ha d'aclarir si la mort s'ha produït com a conseqüència directa de les lesions o a causa d'alguna altra patologia, segons han explicat les mateixes fonts policials.

Pel que fa als conductors dels altres dos vehicles, van resultar ferits lleus. Es tracta d'un veí de Manresa de 35 anys, que va ser evacuat al mateix ohspital, i d'una dona de 41 anys de Sant Salvador de Guardiola, que va ser donada d'alta al mateix indret, segons el SEM.