Una veïna de Sant Joan de Vilatorrada ha denunciat als Mossos d'Esquadra la mort d'un gos en una protectora de Torredembar-ra. L'animal era un dels tres gossos que la santjoanenca havia d'acollir en adopció. El cos policial ha confirmat la recepció de la denúncia i ha explicat que ha iniciat una investigació al respecte.

La denúncia es va produir el 15 de juliol passat. Segons va explicar la santjoanenca, l'Ajuntament de Sant Joan li va cedir en adopció tres gossos que pertanyien inicialment a una dona del poble que acabava de morir. Abans d'entregar-los a la nova propietària, el consistori santjoanenc els va portar a la protectora de Torredembarra per tal d'esterilitzar-los i posar-los al dia de les vacunes.

A l'hora de la veritat, però, la protectora de gossos només ha entregat dos gossos a la santjoanenca, ja que li ha manifestat que el tercer animal havia mort mentre era a les instal·lacions. La santjoanenca assegura que tots tres gossos estaven bé de salut i denuncia que la protectora no li ha volgut aportar de moment el certificat de defunció del gos, ni tampoc no li ha volgut aclarir la causa concreta de la mort.

La dona va presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos de Manresa, que va passar el cas a la comissaria de Tarragona, que s'ha fet càrrec de la investigació per aclarir els fets i determinar si hi ha hagut negligència.