Alt risc d'incendis i de calor intensa avui a totes les comarques de la Catalunya Central. Protecció Civil de la Generalitat va posar en prealerta ahir a la tarda el Pla especial d'emergències per incendis forestals davant la previsió avui de l'elevat risc d'incendi forestal a 24 comarques catalanes, entre les quals hi ha totes les de la regió central. A més, avui hi ha un avís de calor intensa sobretot a les comarques de Ponent, la Catalu-nya Central i el prelitoral de Barcelona. La decisió de posar en prealerta el pla INFOCAT per avui es va prendre dilluns durant la reunió del Comitè Tècnic del pla, en què ja es va preveure que la situació es podia complicar a final de setmana per la combinació dels fenòmens de temperatures elevades i sequera acumulada.

Per a avui a la capital del Bages s'espera que la màxima arribi als 38 graus centígrads; a Berga, 36; a Igualada, 37 ; i a Martorell, 40.

Es demana a la ciutadania anar amb molt de compte, evitar qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d'emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum. Protecció Civil recorda també que cal extremar les precaucions en les activitats a l'entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d'un vehicle, encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en un entorn boscós o a prop, etc.

D'altra banda, amb l'avís de calor Protecció Civil recomana a la ciutadania informar-se de com fer front a aquestes altes temperatures, evitar les activitats físiques intenses a les hores de més calor i beure molta aigua. També cal tenir especial cura de les persones més vulnerables a la calor.