Els Bombers treballen en les tasques d´extinció d´un incendi que s´ha declarat aquest dissabte al migdia al nord-est del nucli d´Artés, al paratge conegut com Les Planes (a l´est de la carretera B-431) i que ja ha cremat unes 300 hectàrees, segons han informat fonts dels Bombers de la Generalitat i dels Agents Rurals.

El front de l´incendi, que ha avançat en direcció nord-est, ha travessat el barranc del riu Sec en direcció a Sant Joan d'Oló. El flanc esquerre de l´incendi està envoltat de moltes pistes forestals i camps cultius que afavoreixen les tasques d´extinció. En aquest sentit, els Bombers de la Generalitat concentren els esforços en el flanc dret.

En les tasques d´extinció treballen 41 dotacions terrestres i 17 mitjans aèris dels Bombers de la Generalitat així com voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), tractors dels pagesos de la zona i maquinaria pesada. En aquest sentit, el Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medioambiente, ha enviat dos hidroavions i un avió de coordinació per donar suport a les tasques.

El foc, amb una columna de fum molt visible des de la mateixa població i des d'altres punts del Bages, el Moianès, el Berguedà i l'Anoia, ha cremat terreny agrícola i forestal. S'ha tallat l'Eix Transversal a Sallent en sentit Girona i la carretera B-431 a Artés. L' Eix Transversal s'ha reobert al trànsit a les 18:45h i la B-431 i a les 19:30h de la tarda. Per tant doncs, no queden carreteres afectades per l'incendi.

Dos habitatges d'Artés, a Les Guixeres, s'han vist afectades per les flames i han quedat calcinades. Les dues famílies que hi habitaven han sortit il·leses.

Els serveis d'emergència han desallotjat la població de Sant Joan d'Oló, al Moianès, i els han traslladat al pavelló de Santa Maria d'Oló, segons ha confirmat a Regió7 l'alcalde de la població.

50 nens de la casa de colònies Els Clapers han estat desallotjats i portats al pavelló d'Artés. Com a mesura preventiva, i pel fum que hi ha a la zona, el Cos de Mossos d´Esquadra també han desallotjat tres adults de la Masia La Vall i la Masia El Pla, entre altres cases de la zona.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 191 trucades per aquest incendi forestal i Protecció Civil ja s'ha posat en contacte amb municipis de la zona per mantenir-los informats de l'incendi.