Els Bombers de la Generalitat van dirigir ahir tots els seus operatius des del centre de comandament, que van situar als afores del nucli d´Artés, a tocar de l´origen de l´incendi. Un ampli desplegament d´ADF, Bombers, Mossos d´Esquadra, Agents Rurals i Guàrdia Civil, coordinaven les tasques d´extinció des d´aquest punt, on també es van desplaçar autoritats polítiques, entre elles el conseller d´Interior, Joaquim Forn, a última hora de la tarda.

També hi havia el director dels Bombers, Juli Gendrau, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, els presidents comarcals del Bages, Agustí Comas, i del Moianès, Dionís Guiteras, l´alcalde d´Artés, Ernest Clotet, l´exalcalde d´aquesta població, Josep Candàliga, i diverseos regidors i alcaldes de poblacions veïnes, com el d´Avinyó, Eudald Vilaseca. Precisament, els municipis d´Avinyó, Santa Maria d´Oló, i Calders (a banda d´Artés), mantenien activats a última hora d´ahir els seus plans d´emergència municipal per l´incendi.

El foc també va aixecar una gran expectació més enllà del centre de comandament. L´aparcament de la benzinera situada a peu de la carretera N-141, a Calders, es va omplir a vessar de cotxes que es paraven per veure l´incendi des d´una perspectiva elevada. Uns metres més al sud, veïns de Calders s´havien organitzat per cuidar el ramat de vaques de la masia Trullàs i resguardar-les d´un possible acostament del foc. Els amos no hi eren.