Un jutjat d'Igualada (Anoia) ha condemnat a 4 mesos de presó l'acusat d'atacar amb un ganivet, el passat 28 de juliol, a una parella d'Agents Rurals que intentaven donar-li l'alto per identificar-lo com sospitós de provocar un incendi a Manresa (Bages).

El fiscal sol·licitava inicialment per a l'acusat, Manuel R.P., una pena de 6 mesos de presó per un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat, però finalment, com ha reconegut els fets, fiscal i defensa han pactat una pena de 4 mesos de presó.

No ha calgut que se celebrés el judici ràpid i el jutge ha dictat sentència de conformitat.

Els fets pels quals ha estat condemnat van passar sobre les 18.00 hores del passat dia 28 de juliol, quan es va declarar un conat d'incendi al punt quilomètric 90,5 de la carretera C-37, al terme municipal de Manresa.

Diversos testimonis presencials van donar una descripció totalment detallada de l'autor als Agents Rurals, un home d'uns 50 anys, i unes hores després, sobre les 20.40 hores, uns agents degudament identificats i uniformats el van localitzar en el punt quilomètric 72.2 de la mateixa via, al terme municipal d'Òdena, mentre circulava en bicicleta.

Van tractar de donar-li l'alto per identificar-lo diverses vegades, però el sospitós va fer cas omís a totes elles mentre els cridava: "Jo no m'aturo", "Què voleu", "què passa" en to amenaçador.

Quan van aconseguir parar-lo, va treure un ganivet de 12 centímetres de full i el va esgrimir contra ells obligant a un dels agents, perquè no l'agafés, a retrocedir uns metres.

Poc després va arribar una patrulla dels Mossos d'Esquadra que havia estat requerida pels Agents Rurals i només quan un dels policies va treure la defensa extensible l'acusat va tirar el ganivet a terra i va poder ser detingut.

Des de l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya (ASPARC) han sol·licitat una reunió urgent amb el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, per tractar el tema de la seva autoprotecció del Cos d'Agents Rurals.

Els agents, que constitueixen el gruixut de la policia mediambiental de Catalunya des de fa més de tres dècades, li volen recordar que han passat 6 mesos des que un furtiu assassinés dos dels seus companys a Lleida mentre complien amb el seu comès, sense tenir, comenten, "la formació ni els mitjans de la policia".