Fa tres setmanes l'Ajuntament d'Olius va convocar una reunió als veïns del Pi de Sant Just per tractar la problemàtica del soroll a les nits, ja que el consistori havia rebut queixes. Una cinquantena de persones van assistir-hi. «Abans de l'incident vam rebre queixes d'alguns veïns, però no era res greu. A molts pobles, a l'estiu hi ha veïns molestos per sorolls a les nits, ja que és una època de l'any en què hi pot haver gent al carrer tard. En aquesta trobada simplement vam incidir en la normativa de civisme, vam posar en relleu que a la llar no es pot fer soroll a altes hores i que l'activitat social al carrer no pot destorbar el descans veïnal».

Márquez, que es va personar al lloc de la baralla quan va sentir aldarulls, considera que «el veí que va tirar les galledes d'aigua es va extralimitar, perquè si li molestava el soroll podria haver trucat als Mossos d'Esquadra». L'alcalde del municipi destaca que al poble no hi ha problemes de convivència pel soroll a les nits i assegura que l'incident «és un fet puntual».

«Quan vaig baixar alertat pels aldarulls, vaig veure que ja hi havien arribat els Mossos d'Esquadra i que ells s'estaven fent càrrec de la situació», emfatitza. Márquez diu que la policia catalana s'encarrega de resoldre aquest tipus de problemes i avisa els veïns «que truquin als Mossos abans de resoldre-ho pel seu compte».