Un total de 30.000 euros. Aquest és el preu que ha hagut de pagar l'Ajuntament de Masquefa des de començament d'any per reparar el mobiliari urbà malmès per bretolades.

Amb l'objectiu de conscienciar la població de les conseqüències negatives directes en l'àmbit econòmic i de seguretat que provoquen els veïns de Masquefa, i amb el propòsit d'eradicar les bretolades que malmeten l'espai urbà, l'Ajuntament obrirà nous expedients sancionadors als responsables de desperfectes i destrosses a la via pública.

Enrique Gómez, regidor d'Obres i Serveis, explica que «tothom és conscient de les conseqüències sobre els altres que es deriven dels actes incívics, com ara incomoditat, molèsties i manca de confort. No obstant això, poques vegades es té en compte que el vandalisme també té una dimensió econòmica, ja que la destrossa de mobiliari urbà comporta sempre l'assumpció de costos per part de l'Ajuntament, és a dir, l'assumpció de costos per part de tota la població».

En aquesta línia, l'equip de govern fa una crida a la col·laboració i a la implicació dels ciutadans, i ha iniciat una campanya per tal d'identificar els responsables d'aquestes destrosses i sancionar econòmicament els infractors. L'Ajuntament lamenta que hi hagi ciutadans que malmetin l'espai urbà del municipi.