Els Bombers han donat per controlat l'incendi de Navarcles aquesta passada mitjanit, cap a les 12, després que des de les 7 del vespre d'ahir cremés ja de forma estabilitzada. Vuit dotacions terrestres dels Bombers han treballat durant tota la nit en el perímetre afectat i en el relleu, que ha tingut lloc aquest dimecres a les 7 del matí, vuit noves dotacions (també terrestres) han substituit les que hi han treballat de nit. Els equips d'emergències continuen remullant la zona afectada per evitar revifades.

L'incendi forestal, declarat a les 5 de la tarda d'ahir, ha cremat segons els Agents Rurals 12,2 hectàrees.

Les flames han afectat una superfície boscosa prop del polígon Pla del Cos i han arribat a les proximitats d'una casa, segona informa Bombers de la Generalitat. També s'ha apropat a algunes naus on s'hi fa activitat, però segons fonts del consistori amb qui ha contactat Regió7, no han resultat afectades.

A hores d'ara no consta el desallotjament de cap nucli habitat, però sí que s'ha desallotjat, per motius operatius, la piscina municipal. També s´ha demanat el tall del subministrament elèctric a la zona de l´incendi.

Calders ha activat poc després de les 5 de la tarda el seu Pla d'emergències PAM per la proximitat de l'incendi de Navarcles i l'ha desactivat passades les 9.

A més dels Bombers, que hi ha enviat 27 dotacions terrestres i 10 d'aèries, també s'hi han desplaçat 13 patrulles del Cos de Mossos d´Esquadra així com diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal de la zona. Quan al telèfon d´emergències 112, ha rebut 120 trucades alertant d´aquest incendi.