El col·lector de salmorres que transporta l'aigua de les surgències salines des del Bages fins al Prat de Llobregat va tenir aquest dijous un nou vessament al seu pas pel terme d'Olesa de Montserrat. Concretament, la incidència s'ha detectat a l'alçada del punt quilomètric 3 de la C-55, al paratge dels Plaus, una zona ubicada entre l'Areny del Molí i el terme municipal d'Esparreguera, al costat del polígon industrial de Càtex-Molí.

L'incident es va registrar a menys de sis metres de distància del lloc on el 3 d'agost de l'any passat ja es va produir un altre vessament. El trencament ha afectat l'esplanada en desús amb presència de canyissar i diverses plantes herbàcies, tal com ha informat el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.

Aquest nou trencament del col·lector podria provocar que les salmorres arribin altre cop al riu Llobregat de forma indirecta, a través de filtracions, ja que el vessament no hauria arribat a la superfície del riu, segons les anàlisis fetes per l'ACA. De totes maneres, el vessament s'ha produït diversos quilòmetres al sud de la zona de captació d'aigua de la Comunitat Minera Olesana (CMO). Per tant, el trencament no afectaria la qualitat de l'aigua de boca dels olesans i olesanes, tal com ha informat la CMO.

El departament de Medi Ambient ha fet diverses fotografies de la zona per tal de poder veure l'evolució que experimenta la vegetació durant els propers mesos. De la mateixa manera, ha assegurat que «es farà un seguiment de la reparació del col·lector de salmorres i de l'afectació al medi».

El nou trencament s'afegeix a la llarga llista d'episodis de vessaments que acumula aquesta infraestructura.