El jutge de guàrdia de Manresa ha prorrogat 48 hores la detenció del presumpte piròman d'Artés, que va ser arrestat dijous passat acusat de ser l'autor, com a mínim, dels dos incendis forestals que es van declarar al municipi el 5 i el 9 d'agost. L'home, que ha estat reclòs durant cinc dies a la comissaria dels Mossos de Manresa, és previst que passi finalment avui a disposició del magistrat.

Tot i que diumenge es va esgotar el termini màxim d'una detenció preventiva (72 hores), el jutge de guàrdia va decretar l'allargament del seu arrest, segons van informar ahir fonts policials a aquest diari. L'objectiu de la pròrroga és facilitar que els Mossos acabin la investigació sobre el piròman, per determinar si també va ser l'autor dels tres incendis forestals que es van declarar entre el 18 i el 23 d'agost a Navarcles. Tots tres van ser intencionats.

De moment, els Mossos li atribueixen els dos incendis forestals d'Artés, un dels quals, el del 5 d'agost, va cremar 363 hectàrees, amb la qual cosa s'ha convertit en el foc més important de la Catalunya Central d'aquest estiu. A més a més, la policia catalana també li imputa l'incendi del cotxe d'una veïna, la nit del 23 al 24 d'agost. Un cop passi avui a disposició judicial, el jutge haurà de determinar si l'acusat també és l'autor dels tres incendis que hi va haver a Navarcles els dies 18, 22 i 23 d'agost, dos dels quals van cremar 12 i 7 hectàrees, respectivament.

El detingut és un home de 39 anys de nacionalitat espanyola que feia pocs mesos que s'havia instal·lat a Artés, concretament en un domicili del carrer de les Parres. En aquest domicili i en un altre pis de Santa Coloma de Gramenet, els Mossos han localitzat vestuari i documentació falsa de Creu Roja i de Protecció Civil. L'home utilitzava els uniformes i els documents per acostar-se als incendis que ell mateix havia provocat. Per aquest motiu, la policia catalana li imputa també un delicte de falsificació documental i usurpació de funcions, a banda dels tres delictes d'incendi que de moment li ha atribuït.