El jutge ha deixat aquest dimarts en llibertat amb càrrecs el veí d'Artés detingut dijous passat acusat d'haver provocat els dos incendis forestals d'inicis d'agost a la població artesenca, un dels quals va cremar 363 hectàrees. Ell nega ser l'autor de cap d'ells, segons ha pogut saber Regió7.

L'home està imputat per tres delictes d'incendi (els dos focs forestals d'Artés i el d'un cotxe), però no pels tres incendis de la setmana passada a Navarcles. Malgrat que també van ser intencionats, la investigació dels Mossos no ha pogut relacionar l'acusat amb la seva autoria.

El jutge, a més, ha prohibit a l'acusat la seva entrada a Artés, amb la qual cosa ja no podrà continuar vivint a la població artesenca (on s'havia instal·lat feia pocs mesos). També li ha decretat l'obligació de signar periòdicament al jutjat.

L'home ha declarat aquest dimarts al matí al jutjat després que diumenge el jutge prorrogués 48 hores la seva detenció, amb l'objectiu que els Mossos poguessin completar la investigació, que finalment no ha pogut relacionar-lo amb els incendis de Navarcles.

El detingut és un home de 39 anys de nacionalitat espanyola que feia pocs mesos que s'havia instal·lat a Artés, concretament en un domicili del carrer de les Parres. En aquest domicili i en un altre pis de Santa Coloma de Gramenet, els Mossos han localitzat vestuari i documentació falsa de Creu Roja i de Protecció Civil.

L'home utilitzava els uniformes i els documents per acostar-se als incendis que ell mateix havia provocat. Per aquest motiu, la policia catalana li imputa també un delicte de falsificació documental i usurpació de funcions, a banda dels tres delictes d'incendi que de moment li ha atribuït.