Una veïna de Bagà serà jutjada aquest mes de setembre a Manresa acusada d'haver pegat amb una corretja la seva filla menor d'edat, de 14 anys, per tal de recriminar-li una conducta que no aprovava. La fiscalia demana per a la dona una pena de deu mesos de presó per un delicte de lesions en l'àmbit familiar.

Els fets, segons l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, van tenir lloc el 23 de febrer del 2016, en el domicili que aleshoers compartien l'acusada, Amina H. E., i la seva filla, a la població de Bagà.

Segons el ministeri públic, la dona va agredir la noia amb una corretja als braços i a les cames, per tal de recriminar-li un comportament que desaprovava. La fiscalia assenyala que aquesta acció violenta va menystenir la integritat física de la noia.

Com a conseqüència de l'agressió, la menor va patir diverses ferides per equimosi als dos braços i al genoll de la cama esquerra. Les lesions van requerir una primera assistència facultativa i van tardar nou dies a curar-se.

La fiscalia tipifica els fets com un delicte de lesions en l'àmbit familiar, contra menors d'edat (previst en els articles 153.2 i 153.3 del codi penal). Per aquest motiu, demana que es condemni la dona a una pena de deu mesos de presó i a la privació del dret de tinença i possessió d'armes per un període total de dos anys.

A més a més, el fiscal reclama que s'imposi a l'acusada la prohibició d'aproximar-se a la seva filla durant els dotze mesos següents a la pena de presó a què se l'acabi condemnant. La prohibició abraça un radi d'un quilòmetre i es refereix tant al domicili de la noia com a qualsevol lloc freqüentat per ella. La mesura també afectaria qualsevol tipus de comunicació entre mare i filla.

A més a més, la fiscalia vol que Amina H. E. indemnitzi la seva filla amb la suma de 270 euros per les lesions sofertes, una quantitat a la qual s'hauran de sumar els interessos legals. La indemnització haurà de ser pagada al pare de la menor (tutor responsable de la noia), el qual no ha renunciat als danys i perjudicis.

El judici se celebrarà d'aquí a dues setmanes al Jutjat Penal número 1 de Manresa.