El cap del parc de bombers voluntaris de Coll de Nargó, Jordi Fabra, que és també el secretari general de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), ha presentat una querella contra quatre càrrecs d'Interior a qui acusa d'haver emès un informe amb "falsedats" per intentar fer-lo fora del cos, com ara haver cobrat una baixa laboral de manera indeguda. Fabra va presentar la querella davant del jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona el passat 12 de juny i la magistrada l'ha posat en coneixement de la fiscalia perquè l'estudiï. La querella es va presentar inicialment contra el director general d'Emergències, Juli Gendrau, la subdirectora d'Administració i Recursos Humans, Rosa Pérez i l'advocada en cap de la Generalitat al departament d'Interior, Marta Gordi. Posteriorment, el 4 de juliol es va ampliar la querella contra Aurora Manchón, responsable jurídica. Segons l'advocat de Fabra, Eduard Aguayo, els querellats es podrien enfrontar a una pena d'entre 7 i 10 anys d'inhabilitació per prevaricació.

Segons ha explicat a l'ACN l'advocat de Jordi Fabra, Eduard Aguayo, a l'informe s'exposen uns fets no verificats i a finals de maig se'l comença a perseguir. "Se'l reuneix a Barcelona amb el director general de bombers, jo l'acompanyo, i l'exposen que per motius barroers es proposa la seva expulsió del cos de bombers voluntaris després de vora 30 anys de servei". Aguayo explica que, llavors, Asbovoca es posiciona al costat de Fabra i es decideix denunciar els fets al jutjat perquè "creiem que s'està cometent un delicte de prevaricació, que es produeix quan un funcionari públic o autoritat dicta una resolució injusta, sabent que és injusta". El jutjat no ho arxiva i la magistrada envia el 5 de juliol tot l'expedient a la fiscalia, que ho està estudiant. El secretari general d'Interior tenia coneixement de l'informe.

El president d'Asbovoca, Josep Maria Alcalà, ha afegit a l'ACN que l'únic que volen és fer-lo fora del cos arran d'un informe amb "poca fonamentació jurídica". Assegura que l'associació es personarà com a acusació particular en el cas i que ampliarà la querella contra el secretari general d'Interior, César Puig, per no haver fet res en mesos, tot i tenir coneixement de l'informe.