Arran dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l'Ajuntament de Manresa ha protegit la comissaria dels Mossos de la ciutat instal·lant un seguit de pilons al tram de vorera de davant de l'edifici. L'objectiu de la mesura és dificultar que cap terrorista pugui pujar en vehicle a la vorera per fer-lo estavellar contra la seu policial. Els Mossos de Manresa, de fet, ja van demanar els pilons ara fa més d'un any, segons explica el comissari de la Regió Central, Sergi Pla.

La policia és un dels objectius globals dels gihadistes i, per això, les comissaries d'arreu d'Europa han anat augmentant progressivament les mesures de seguretat, per prevenir qualsevol atac. «Les seus policials són objectius primordials», recorda Pla. Per aquest motiu, explica, «fa més d'un any ja vam parlar de protegir físicament la comissaria de Manresa», afegeix. Ha estat ara, després dels atemptats, que l'Ajuntament ha decidit posar la mesura a la pràctica. D'aquesta manera, un grup de pilons situats just al costat de la calçada de l'avinguda dels Països Catalans dificulta l'accés de qualsevol vehicle a la vorera i, per tant, qualsevol intent de fer-lo estavellar contra la comissaria.

Els nous obstacles de la vorera se sumen als quatre pilons que ja hi havia fins ara just pocs metres abans de la porta d'entrada de la mateixa comissaria manresana.

Els pilons, segons explica Sergi Pla, també s'han instal·lat davant de la comissaria de Vic. «Manresa i Vic eren dos llocs que ens preocupaven», explica. En canvi, a les altres comissaries de la Regió Central, com la de Solsona i la d'Igualada, no s'ha vist necessari haver de prendre la mesura.