Els veïns del pisos més afectats del número 50 del carrer Sarret i Arbós de Manresa no han dormit a casa seva aquesta matinada i no saben quan hi podran tornar. Un incendi que va començar en un dels habitatges de la segona planta, i que va acabar-ne afectant tres més, va obligar a desallotjar el bloc de pisos a corre-cuita perquè les flames s'estenien ràpidament, i temien que es pogués produir una explosió.

Els primers indicis policials indiquen que l'incendi va ser provocat pel veí del pis on es van originar les flames. Segons la Policia Local, l'home, d'uns seixanta anys i que viu sol, té trastorns mentals importants, i segurament ell mateix el va provocar, tot i que queda per aclarir si de forma intencionada o com a conseqüència d'una negligència. Agents del cos policial van localitzar el veí al carrer i el van traslladar a la unitat de psiquiatria de l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa per ser sotmès a proves mèdiques.

L'incendi no va provocar danys personals, tot i que els veïns dels 13 pisos habitats del bloc, i els del costat, estaven molt espantats i es feien creus d'haver sortit sans i estalvis de l'immoble. El foc, que va començar cap a les 13.30 h, va cremar amb violència, i les flames eren clarament visibles des del carrer; fet que va generar expectació entre diversos veïns. De fet, el fum es podia veure des de bona part del barri del Poblenou i en alguns punts del passeig Pere III. Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar set dotacions dels Bombers de la Generalitat per intentar sufocar les flames. També s'hi va mobilitzar la Policia Local de Manresa, que es va encarregar de tallar la circulació de vehicles a partir del carrer de Sant Josep.L'home creava malestar

Els veïns comentaven que l'actitud del veí creava malestar i que ja havien alertat la Policia Local que el presumpte autor de l'incendi tenia el seu pis ple de capses i que gairebé no s'hi podia passar. Fonts del cos policial van confirmar que havien estat alertats pels veïns, però que ningú no havia presentat cap denúncia ni havia provocat cap incidència greu per actuar i detenir-lo, o traslladar-lo al centre psiquiàtric.

Fonts policials revelaven a Regió7 que familiars seus tenien la intenció de tramitar-ne la incapacitació abans que ahir es produís el succés, a causa del trastorn mental que té des de fa, aproximadament, un any. De fet, el veí va ser ingressat a la unitat de psiquiatria de l'hospital de Sant Joan de Déu per prescripció mèdica.