De moment, es manté el desallotjament dels setze habitatges del bloc. Els veïns dels pisos menys afectats pel foc podran tornar a casa d'aquí a pocs dies, però, en canvi, a aquells a qui s'ha cremat l'habitatge sencer no hi podran tornar durant temps. En alguns casos, ho han perdut tot: roba i pertinences personals.

Després de la reunió d'ahir al migdia, l'Ajuntament va proporcionar un habitatge alternatiu a cinc famílies que no tenen cap lloc on anar. La resta de famílies han trobat allotjament a casa de familiars i d'amics. Aquesta setmana s'ha habilitat un horari (dimarts a la tarda i dijous al matí) per tal que les veïns puguin accedir als seus habitatges per recollir pertinences.

Ahir al matí, tècnics de l'Ajuntament van fer una segona inspecció de l'edifici afectat, que va cor-roborar que no s'aprecien danys estructurals greus, per la qual cosa no es tem per la seva integritat. Tot i així, el consistori va demanar ahir a la propietat que aporti un certificat emès per un tècnic competent perquè ho certifiqui.

Si l'informe és favorable, un cop s'hagin dut a terme algunes reparacions i la neteja, es preveu que alguns veïns puguin tornar a casa, d'aquí a pocs dies. La resta d'habitatges necessitaran obres de rehabilitació molt importants, per la qual cosa la tornada a casa es preveu esglaonada, en funció de l'afectació de cadascun dels pisos.

En un comunicat, l'Ajuntament va lamentar ahir el succés i va agrair «la paciència i la col·laboració de tots els veïns i veïnes de l'immoble afectat per tal de trobar la millor solució per a tothom».

Els setze habitatges estan en règim de lloguer i la seva propietat està distribuïda en dues parts. Només un pis estava desocupat.