Els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes per haver comès cinc robatoris amb força en habitatges de Collbató i Sant Andreu de la Barca. Els arrestats són dos homes de 26 i 27 anys, de nacionalitat xilena, i veïns de Cornellà de Llobregat.

La investigació, segons va explicar ahir el cos policial, es va iniciar amb les denúncies de dos robatoris amb força a interior d'habitatges a Sant Andreu de la Barca i tres robatoris a Collbató entre els dies 22 i 28 d'agost. En tots cinc casos el modus operandi dels lladres era el mateix. Accedien a primera hora de la tarda en cases unifamiliars, on forçaven la finestra de la cuina o el bany. Els indicis van fer sospitar els investigadors que es tractava dels mateixos autors.

Agents de la policia científica, en el transcurs de la inspecció ocular, van localitzar diversos fragments d'empremta que van permetre identificar un dels autors dels robatoris.

A més, diversos testimonis van aportar informació sobre el vehicle i els tres ocupants que haurien vist per la zona en el moment dels fets, i les càmeres de seguretat d'un dels domicilis va enregistrar les imatges de dos dels autors d'un dels furts.

Així mateix, el 4 de setembre es va identificar plenament el vehicle gràcies a l'actuació d'una patrulla martorellenca que el va veure passar pel peatge de Martorell.

Finalment, el 8 de setembre, en un control de pas, agents de la comissaria de Cornellà de Llobregat van aturar un vehicle amb tres ocupants, i un d'ells corresponia a l'home identificat gràcies a les empremtes dactilars.

Els investigadors es van adreçar al lloc i el van detenir conjuntament amb un altre dels ocupants del vehicle, que els agents van identificar gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat, com a presumptes autors dels cinc robatoris amb força.