L'església parroquial de Sant Salvador de Guardiola s'ha omplert aquest dimecres de gom a gom per dir l'últim adéu a Jesús Morgado Vera, el noi de 20 anys que va morir dilluns a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa després d'haver-hi ingressat en estat crític per una peritonitis. Molta gent ha seguit la cerimònia des de l'exterior.

El funeral, molt emotiu, ha estat oficiat per mossèn Josep Morros i ha comptat, al final, amb la intervenció d'amics del jove guardiolenc, de qui han destacat el seu caràcter i el seu talent com a artista i dibuixant.

Morgado, que vivia a la urbanització del Calvet, va ingressar en estat molt greu a l'UCI de l'hospital dimecres de la setmana passada. Fins aleshores, havia anat quatre vegades al metge (dues a Althaia i dues al CAP de Sant Salvador) per forts dolors abdominals. Els metges, però, l'únic que li havien diagnosticat va ser restrenyiment. La seva família denunciarà Althaia per "negligència".

Els fets han obligat el departament de Salut i Althaia a dur a terme una investigació interna sobre els fets, mentre que el Síndic de Greuges també investiga d'ofici el cas.