Els Mossos d'Esquadra han detingut un home francès de 39 anys, originari de Txèquia, acusat d'haver provocat l'accident mortal d'un motorista, diumenge a la tarda a Peramola (Alt Urgell). La víctima és un veí de 40 anys de Montornès del Vallès.

Els fets, segons va explicar ahir el cos policial, van tenir lloc a 3/4 de 7 de la tarda, al punt quilomètric 147 de la C-14, al terme municipal de Peramola.

L'accident, segons els Mossos, va tenir lloc quan un cotxe va iniciar l'avançament d'una motocicleta, en el moment en què s'apropava un altre turisme en sentit contrari. Per aquest motiu, va retornar al carril i, en fer-ho, va colpejar la motocicleta per la part posterior.

Com a conseqüència d'aquest impacte, la motocicleta va sortir de la calçada i va xocar frontalment contra un altre vehicle que circulava en sentit contrari. El conductor de la moto va morir i l'acompanyant que anava amb ell va resultar ferida de caràcter menys greu.

Els agents de Trànsit desplaçats al lloc, davant les evidències de l'accident i la declaració de testimonis, van detenir el conductor de vehicle com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi per imprudència greu.

Aquest cap de setmana va ser un tràgic a la Catalunya Central pel que fa a accidents de motoristes. A banda del de Peramola, va morir un altre conductor de motocicleta en un accident a Guardiola de Berguedà. A Collsuspina, un motorista va resultar ferit greu per un tercer sinistre.

L'accident de Guardiola va tenir lloc dissabte, quan un motorista d'Igualada va perdre la vida en xocar contra un vehicle tot terreny a l'eix del Llobregat (C-16), a l'altura de Guardiola de Berguedà. L'igualadí, Daniel Roig Cots, de 69 anys, va ser acomiadat ahir a la tarda en una cerimònia al tanatori de Funerària Anoia.

L'accident greu de Collsuspina va tenir lloc diumenge a la carretera N-141c, quan un motorista va sortir de la calçada i va caure en un petit marge. L'home va ser evacuat pel SEM a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell.