La Guàrdia Civil ha detingut un noi de 22 anys de Sant Esteve Sesrovires acusat d'haver donat una puntada de peu al cap a un agent antiavalot, durant les càrregues que el cos policial va cometre a l'escola Roureda l'1 d'octubre passat, durant el referèndum. L'Ajuntament de Sant Esteve, al seu torn, també ha denunciat la "brutalitat policial" de la Guàrdia Civil al municipi, ja que, segons el consistori, l'actuació policial va causar diversos ferits i va provocar nombrosos desperfectes a l'escola.

Aquest dijous, la Guàrdia Civil ha informat de la detenció en un comunicat, que acompanya amb un vídeo on es veu una persona donant una puntada de peu al cap d'un agent, mentre un grup d'antiavalots estava detenint un altre noi. Aquest últim jove, de 24 anys, ja va ser arrestat el mateix dia, perquè, segons la Guàrdia Civil, també acabava de donar una puntada de peu a un agent que havia caigut al terra. En el vídeo, també es veu les imatges d'aquesta agressió.

No són els dos únics nois detinguts a Sant Esteve Sesrovires acusats d'agredir antiavalots durant les càrregues policials de l'1-O en aquest municipi. El mateix dia, segons la Guàrdia Civil, un noi de 25 anys va intentar atropellar diversos agents que es disposaven a retirar el dispositiu. A continuació, va caure de la moto i va ser detingut pels agents. Segons la Guàrdia Civil, el noi va intentar forcejar amb ells i va intentar prendre'ls la pistola.

Aquestes tres detencions es produeixen en un municipi, Sant Esteve Sesrovires, on l'Ajuntament també ha denunciat "la brutal violència i desmesura" comesa contra els veïns, en una declaració aprovada pel consistori la setmana passada. El consistori constata que "la conducta dels nostres veïns i veïnes, joves i grans, va ser, en tot moment, pacífica, fent crides a la tranquil·litat i a la resposta no violenta, malgrat la desmesurada agressió policial". L'Ajuntament afegeix que l'actuació de la Guàrdia Civil "va ocasionar diversos ferits veïns nostres, que només pretenien una cosa: votar en llibertat i pau".

Segons afegeix el consistori, "la Guàrdia Civil, manada pel govern de l'estat, va actuar desmesuradament contra el propi equipament, on hi va ocasionar nombrosos desperfectes". A Sant Esteve Sesrovires, més de 2.000 persones van anar a votar als col·legi