Una roca de la part superior del túnel de la Puda va caure ahir a la tarda a sobre d'un vehicle de la C-55 i li va provocar importants desperfectes, tot i que no va causar ferits. El despreniment va afectar dos cotxes més que circulaven darrere seu. La carretera es va haver de tallar tres hores i es van produir retencions de nou quilòmetres.

Els fets van tenir lloc a 1/4 de 4 de la tarda, quan una furgoneta que circulava en sentit Manresa va rebre l'impacte d'una roca al capó del vehicle, just a la boca d'entrada del túnel de la Puda. La pedra acabava de caure de la muntanya superior i, en impactar amb el capó de la furgoneta, es va esberlar. Les pedres, aleshores, es van escampar a la calçada i van causar danys a dos cotxes més. Cap dels ocupants dels tres vehicles no va resultar ferit, però la furgoneta que va rebre l'impacte de la roca va patir danys importants.

Els fets van obligar a tallar totalment la carretera. A banda dels Mossos, fins a l'indret s'hi van desplaçar operaris de manteniment de Carreteres, que van netejar la via, i les grues, que van retirar els vehicles sinistrats. Els Bombers, tot i que van rebre l'alerta, finalment no van ser activats.

La incidència va atrapar centenars de conductors. Una de les afectades, que anava en sentit Manresa, va explicar a aquest diari que va trobar el trànsit aturat a Olesa i que, en una hora, només va avançar pocs metres. La usuària es queixava de falta de policia que informés de la situació. Al final, va fer el mateix que molts altres vehicles: girar cua i buscar vies alternatives (en el seu cas, va anar fins a l'A-2 i va anar a buscar la carretera de Can Maçana).

Els Mossos, finalment, van desviar el trànsit pel camí de Ca n'Estruc i la carretera de Collbató. El tall va durar tres hores i es van formar cues de nou quilòmetres.